Steven Dekker

Met een achtergrond als ergotherapeut ben ik altijd opzoek naar manieren om ‘normale’ technologie in te zetten op bijzondere wijze, om verschillende hedendaagse uitdagingen op te lossen.

Als therapeut heb ik veel ervaring opgedaan in het trainen, begeleiden en coachen van mensen, zodat zij (al dan niet met een beperking) zo goed als mogelijk deel kunnen nemen aan onze maatschappij. Participatie en toegankelijkheid staan voor mij hoog in het vaandel.

Ik ben al sinds mijn jeugd fervent gamer en afgelopen jaren heb ik mijn focus gelegd op het toepassen van games binnen bedrijven en educatie. Hiermee heb ik een expertise ontwikkeld op skill-based en applied gaming, met als resultaat een wetenschappelijke publicatie over de effecten van gaming.

Deze kennis gaf mij de mogelijkheid om via videogames verschillende vaardigheden bij mensen aan te spreken in het kader van persoonlijke groei, ontwikkeling en participatie. Een mooie en unieke combinatie, waarbij ik een passie voor gamen samen kan voegen met een drive om mensen te helpen en te ondersteunen.

Als oprichter van Gaming@Work houdt ik mij bezig met met ontwikkelen van goed onderbouwde diensten. Ik vorm en geef trainingen, workshops en masterclasses, waaronder voor Minecraft Education. Daarnaast zet ik mij in om onze maatschappij te leren hoe je op een verantwoorde manier met gamen om kan gaan. Zo hoop ik bij te dragen aan een gezonde gaming cultuur.