Activiteiten

Kennisarena Hoofdpodium (A)

Op het hoofdpodium tijdens de IPON 2024 vinden dit keer niet alleen de keynotes plaats, waarbij de beste (inter)nationale sprekers hun onderwijsvisie met ons allen zullen gaan delen, maar presenteren wij ook op beide dagen een live paneldiscussie over verschillende onderwerpen.

Open Digitale Leermiddelen Plein (B)

Tijdens IPON is er veel aandacht voor Open digitale leermiddelen. Niet alleen vanuit de verschillende exposanten maar ook tijdens het congresprogramma in de verschillende theaters en binnen het speciale Open Digitale leermiddelen Plein ( B). Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn de kansen van open leermateriaal, inzicht in vorderingen, formatief leren etc. 

EdTech & Onderwijs in Europa Plein (C)

IPON is al bijna 16 jaar dé plek voor onderwijsinnovatie & ICT. In 2024 blijft onderwijsinnovatie volop in beweging met focus op digitale leermiddelen, infrastructuur, leerlingvolgsystemen, digitale geletterdheid, mediawijsheid, AI en VR. Het gebruik van nieuwe technologieën groeit, en er is toenemende interesse in het effectief integreren van deze innovaties binnen het onderwijs. Tijdens IPON is er dit jaar speciale aandacht voor kennis en kunde uit het buitenland, naast de expertise binnen het onderwijs zelf. Het EdTech en Onderwijs in Europa Plein, onder leiding van de European EdTech Alliance (EEA), Dutch Edtech en de Council of the European Union, biedt twee dagen lang een inhoudelijk programma met presentaties over deze internationale expertise.

Het ICT lab Gespecialiseerd onderwijs Plein (D)

Woensdag 28 februari 2024
Tijdens de IPON natuurlijk ook weer aandacht voor het gespecialiseerd onderwijs. Deze sessies zijn gericht op professionals uit het gespecialiseerd onderwijs. Deze sessies staan onder auspiciën van de sectorraad GO en Gewoon Speciaal ICT.

Mediawijsheid Plein (D)

Donderdag 29 februari 2024
Tijdens de IPON natuurlijk ook weer aandacht voor mediawijsheid. Deze sessies staan onder auspiciën van het netwerk Mediawijsheid.

IPON StartUp Plein

Ook dit jaar is er weer een speciale plek gecreëerd voor de zogenaamde onderwijs start-ups. Uit de vele inzendingen zullen wij ook deze editie de top selecteren. Deze bedrijven stellen zich graag aan u voor op woensdag 6 en donderdag 7 april 2022.

IPON Gaming straat

Nieuw dit jaar is ook de IPON Gaming straat. Want serious games in het onderwijs is helemaal hot! Het kan namelijk een heel effectief leermiddel zijn in het onderwijs. Ze sluiten aan bij de belevingswereld van de jongeren en het competitie-element kan hen extra motiveren. De games kunnen diverse doelen hebben, zoals leren wat de beste strategie is of ervaren hoe het is om samen een oplossing te bedenken. Tijdens IPON dan ook veel aandacht aan serious gaming. Niet alleen via het congresprogramma maar ook op de beursvloer zelf waar in de gaming straat verschillende gaming partijen zich zullen presenteren aan het onderwijs.

Dit initiatief is een samenwerking tussen IPON,de Dutch Games Association (DGA) en de E-sports branchevereniging. 

Klas voor de Toekomst

Tijdens deze editie van IPON slaan OBS West en De Rekenwinkel de handen ineen om de ‘Klas voor de Toekomst’ te laten zien. In een inspirerende omgeving gaan de kids van OBS West aan de slag met robots, drones, augmented en virtual reality, lasersnijders en nog veel meer! Ook is het nieuwe onderwijsconcept ‘Active Learning’ te zien! Kijk mee over de schouders van de leerlingen en ervaar hoe mooi en makkelijk het inzetten van technologie in de klas is!

De IPON Awards 2024

De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer.

IPON Next-Gen

De IPON Next-Gen activiteit draait ditmaal om “Create Your Own Future”. Hierbij denken de toekomstige leraren na over het digitale tijdperk en hoe ze de leerlingen daarop kunnen voorbereiden.