Activiteiten

Digitale Leermiddelen plein

Tijdens het IPON Digitale Leermiddelen plein 2022 staan de ontwikkelingen op het gebied van digitale leermiddelen, de producten en dienstverlening centraal. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn gepersonaliseerd leren, digitalisering, learning analytics, toetsen en ontwikkeling van jongeren.

Gewoon Speciaal

Donderdag 7 april 2022
Tijdens de IPON natuurlijk ook weer aandacht voor het speciaal en passend onderwijs. Deze sessies zijn gericht op professionals uit het speciaal onderwijs. Deze sessies staan onder auspiciën van Thierry Koningstein en Elle Peters van het platform Gewoon Speciaal ICT en het Expertise Centrum speciaal onderwijs.

Influencers op IPON

Niet alleen leerlingen zitten op TikTok, YouTube of Instagram maar ook vele van onze collega docenten. Influencers zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij en ze spelen ook een grote rol in het onderwijs. Vandaar dat IPON de grootste onderwijsinfluencers uitnodigd om zich te presenteren en hun gedachtes te delen.

De IPON Awards 2022

De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer.

IPON StartUp Plein

Ook dit jaar is er weer een speciale plek gecreëerd voor de zogenaamde onderwijs start-ups. Uit de vele inzendingen zullen wij ook deze editie de top selecteren. Deze bedrijven stellen zich graag aan u voor op woensdag 6 en donderdag 7 april 2022.

Klas voor de Toekomst

In een rijke, inspirerende leeromgeving gaan 30 lDit jaar slaan OBS West en De Rekenwinkel de handen ineen om de ‘Klas voor de Toekomst’ te laten zien. In een inspirerende omgeving gaan de kids van OBS West aan de slag met robots, drones, augmented en virtual reality, lasersnijders en nog veel meer! Ook is het nieuwe onderwijsconcept ‘Active Learning’ te zien! Kijk mee over de schouders van de leerlingen en ervaar hoe mooi en makkelijk het inzetten van technologie in de klas is!.

IPON Next-Gen

De IPON Next-Gen activiteit draait ditmaal om “Create Your Own Future”. Hierbij denken de toekomstige leraren over het digitale tijdperk en hoe ze de leerlingen daarop kunnen voorbereiden.