IPON Gaming straat

Nieuw dit jaar is de IPON Gaming straat

De Gaming Straat van BEN en DGA staat voor het Ontwikkelen van Videogames en Beroepsmatig Competitief Gamen in Nederland


Het netwerk van BEN-leden bevat onder meer deskundigen die didactisch kunnen uitleggen hoe een onderwijsontwikkelaar esports kan inzetten in de les en welke voordelen dat voor studenten heeft, zowel nu als in de toekomst.
Tijdens de aanstaande IPON gaan we op indrukwekkende wijze laten zien welke cognitieve en fysieke vaardigheden essentieel zijn bij het beoefenen van competitief gamen op vitale wijze. De geavanceerde aard van esports maakt het een waardevol platform voor het ontwikkelen en laten zien van digitale vaardigheden. Daarnaast is het positief voor het aantrekken en bemiddelen van studenten op nationale en internationale schaal.
Esports is een aanjager van innovatie en daarmee een belangrijk digitaal component binnen de digitale transformatie van educatie.
Op de Gaming Straat kunt u de volgende zaken ontdekken om de voordelen van esports in het onderwijs te belichten:
• Interactieve Demonstraties
• Workshops voor Onderwijsontwikkelaars
• Netwerkmogelijkheden

 

Games kunnen het leerproces van individuen op elke leeftijd en in elke levensfase ondersteunen en stimuleren. Games of gamification-elementen die aan een taak worden toegevoegd, kunnen de motivatie en het plezier bij het leren stimuleren. De Nederlandse gamesindustrie kent veel verschillende soorten bedrijven. Ons ledenbestand bestaat voornamelijk uit makers. De meeste zijn gamestudio's, indiegame-ontwikkelaars of makers van game-items (zoals schrijvers, audiostudio's, animators en freelancers). Dit is wat wij de ‘industrie’ in de kern noemen: de bedrijven die daadwerkelijk entertainment of serious games maken. De Dutch Games Association vertegenwoordigt de Nederlandse gamesindustrie. Opgericht in 2008, is het de officiële brancheorganisatie voor gamemakers in Nederland. En in games is er zoveel meer te vinden dan alleen maar plezier!

Op IPON kan je kennis maken met deze bedrijven en hun producenten en zien wat hun producten kunnen betekenen voor jouw bedrijf of organisatie. Op donderdag 29 februari verzorgt de DGA een panelgesprek met deelnemers die hun visie geven op de rol van Games in een leven lang leren.