CREATE YOUR OWN FUTURE

Ben jij als aankomend leerkracht studerend aan een HBO/WO of PABO opleiding? En vind je het leuk om mee te denken over hoe jij straks leerlingen kunt voorbereiden op het leren, leven en/of werken in een digitale wereld? Doe dan mee met de IPON Next-Gen Challenge: Create Your Own Future.

In het kort

Wij nodigen alle studenten van leraren- en PABO opleidingen uit om mee te denken over hoe jij als toekomstig onderwijsprofessional leerlingen kunt voorbereiden op het leren, leven en/of werken in een digitale wereld.

De toekomst van het onderwijs

De digitale transformatie brengt nieuwe, frisse en geavanceerde onderwijsinstrumenten, leermethoden en benaderingen met zich mee, evenals valkuilen, uitdagingen en dilemma’s. Dit brengt ons tot de vraag: Hoe kun jij straks als toekomstige onderwijsprofessional leerlingen voorbereiden op het leren, leven en/of werken in een digitale wereld.

Doe je mee?

IPON is dan ook op zoek naar creatieve lesideeën, die in het teken staan van leerlingen voorbereiden op het leren, leven en werken in een digitale wereld.

Ter inspiratie kun je hierbij denken aan lessen die gaan over:

  • Het inzetten van kunstmatige intelligentie, virtual reality & augmented reality
  • Desinformatie en de rol van online media
  • Veiligheid op het internet
  • Ethische gesprekken over de inzet van ICT

We roepen je op om innovatieve les ideeën met ons te delen. Betrek er gerust collega’s, mentoren, docenten, leerlingen of sociale media bij.

Flyer

Lees je nu over deze challenge en denk je “Dit is leuk voor mijn klasgenoten/stagiaires/etc!”? Stuur dan deze flyer naar ze toe of print ‘m uit en prik ‘m op het prikbord.

Tips & Tricks

Kijk naar de algemene curriculum bouwstenen en degene die onder de digitale geletterdheid vallen. Voor meer informatie kijk je op vakportalen van SLO en voor open leermateriaal Wikiwijs.

Laat in een video of document, het waaromwat en hoe zien van de les of lessenserie. En vertel daarbij ook jouw ervaringen als leraar in opleiding en wat je ervan hebt geleerd.

Meedoen

Stuur je inzending naar info@ipon.nl