Saskia van Breukelen

Saskia heeft als docent en coach haar hart verloren aan het onderwijs en wil het liefst álle jongeren van Nederland voorbereiden op een zelfstandig en zingevend bestaan. 

Door bijna 20 jaar ervaring in alle lagen van het middelbaar onderwijs en haar rol als moeder van twee tieners, lukt het Saskia om jongeren te horen, te zien, te inspireren, te motiveren en te activeren. Hierbij is de leerling altijd ‘in the lead’. Ze helpt ze er alles uit te halen wat erin zit en nog meer een levenskunstenaar te worden. Want ‘Life is not about finding yourself, life is about creating yourself!

 

Jarenlang was Saskia in haar comfort zone al filosoferend voor de klas, maar gaf ze ook op individuele basis coaching aan jongeren. Op een middelbare school was ze het ‘boegbeeld’ van de Young Life stroom. Hierin draaide het om thema’s als geluk, moed, vriendschap en groeimindset. Door middel van activerende en ervaringsgerichte werkvormen werden vragen onderzocht waarvan je de antwoorden niet op Google kunt vinden, maar die wel minstens zo belangrijk zijn als taal en rekenen! 

Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan in allerlei andere rollen, binnen en buiten school. 

 

Inmiddels werkt zij ruim twee jaar als Educational Coach bij Agora Underground, waar het team zich inzet voor leerlingen die thuis zitten of dreigen uit te vallen op school. Deze leerlingen wonen verspreid over het hele land dus de begeleiding vindt voornamelijk online plaats. Soms komen leerlingen en coaches fysiek bij elkaar. 

Ook draagt zij bij aan ‘het grotere plaatje’ van het onderwijs bij deze eerste officiële digitale school in Nederland. Het team timmert voor en achter de schermen hard aan de weg om voor zoveel mogelijk leerlingen een passende route voor hun ontwikkeling te creëren. 

 

Haar belangrijkste waarden zijn vertrouwen, ontwikkeling, creativiteit en authenticiteit. 

 

Voor meer informatie:

www.agora-underground.com

https://www.instagram.com/agora.underground/

https://nl.linkedin.com/company/agora-underground

https://www.linkedin.com/in/saskia-van-breukelen-176987133/

https://www.instagram.com/levenskunstjuf/

https://www.verenigingagoraonderwijs.nl