Roos Moggré

Roos Moggré is journalist en presentatrice bij het AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag. Naast het presenteren van de televisie-uitzendingen is Moggré ook met enige regelmaat te horen als presentatrice van Radio EenVandaag en presenteert ze iedere zaterdagavond met Splinter Chabot op NPO Radio 1 Proost!.

Naast een Bachelor in Journalistiek, behaalde Moggré een Master Internationale Betrekkingen. Na haar studietijd begon ze haar journalistieke loopbaan bij de radio. Ze was verslaggeefster op de nieuwsredactie van Radio M Utrecht, de voorganger van RTV Utrecht.

In 2008 maakte Moggré de overstap van de regionale naar de landelijke omroep. Ze ging aan de slag bij de NOS en was ruim zes jaar presentatrice bij de omroep. Naast het presenteren van het Jeugdjournaal en het Journaal nam Roos ook de presentatie van NOS evenementen zoals Koningsdag op zich.  

Tot 2014 was Roos te zien bij de NOS, waarna ze een van de presentatoren bij omroep WNL werd. Hier presenteerde ze het programma Vandaag de dag. Sinds september 2015 heet het programma Goedemorgen Nederland. In dit ontbijtprogramma van WNL komt een combinatie van nieuws, sport en entertainment aan bod, met elke dag actuele reportages en twee gasten.