Talentontwikkeling met educatieve robots als hulpmiddel.
RobotWise ontwikkelt ervaringsgericht onderwijs en biedt interactieve lesprogramma’s en trainingen voor alle typen onderwijs.

Trends, modellen en adviezen overspoelen het onderwijs. Het is een uitdaging voor scholen om deze bij te benen en toe te passen in het curriculum. Innovatief meebewegen op onderwijsgebied aan de hand van lesprogramma’s streeft RobotWise na sinds 2016. Wij koppelden toen als eerste de 21st Century Skills in het onderwijs aan blended learning en robots als hulpmiddel. Onze gedachtegang over talentontwikkeling met behulp van sociale, educatieve robots heeft gezorgd voor een diversiteit aan lesprogramma’s voor gelijke kansen op basisscholen, middelbaar en beroepsonderwijs.

RobotWise helpt scholen ook om aan de hand van onderwijssubsidies onze duurzame (les)programma’s te financieren. Wij doen de aanvraag en de verantwoording op basis van no-cure-no-pay. De financiering is voor de interactieve lessen, de robots, het benodigde materiaal en ondersteuning van co-teachers in de klas. Door gebruik te maken van fondsen, lokale en landelijke (overheids)subsidies, verruim je je investeringsruimte én kun je een gerichte keuze maken voor vernieuwend onderwijs. Wij bieden leerlingen kansen om hun technische skills en sociale- en cognitieve vaardigheden verder te ontwikkelen met behulp van fysieke robots.

Geïnspireerd? Kom naar onze sessies (theater 4 en 9) en bezoek onze stand (D33), maak gebruik van onze beursaanbieding en schrijf je in voor de ‘workshop ervaringsgericht onderwijs met robots’ of ‘workshop creatief aan de slag met executieve functies’.

 

Meer informatie over RobotWise vind je op: RobotWise – Talentontwikkeling met robots voor scholen en bedrijven