• 27 January 2016

laag-14IPON 2016: gepersonaliseerd leren

Gepersonaliseerd leren is niet alleen hét thema van nu binnen het onderwijs, maar ook van IPON 2016. Door gebruik te maken van ICT kun je als school iedere leerling een gepersonaliseerde route door de leerstof aanbieden, die past bij het tempo, het niveau en de eigenschappen van de leerling. Leraren kunnen de voortgang eenvoudig volgen en begeleiding op maat bieden. De leerling komt dus centraal te staan en de kwaliteit van het onderwijs kan worden verbeterd. Tijdens de meer dan 100 presentaties en workshops van IPON 2016 zal u meer inzicht krijgen in de belangrijkste innovaties op het gebied van leermiddelen, ICT toepassingen en technische ondersteuning.
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten op IPON 2016

Keynotes IPON 2016Speaker_Mic

Op het grote podium van de Kennis Arena zullen dagelijks inspirerende keynotes plaatsvinden. Professor dr. Saskia Brand-Gruwel opent woensdag 3 februari en zal spreken over de Do’s and Don’ts omtrent gepersonaliseerd leren. Welke factoren zijn van belang om gepersonaliseerd leren vorm te geven in het onderwijs? De presentatie zal interactief zijn en uw mening wordt gevraagd. Op woensdagmiddag zal professor Steve Joordens van de universiteit van Toronto (CAN) spreken over Personalized Connected Learning. Prof. Joordens is bekend om zijn methodiek peerScholar. PeerScholar is een online tool, die leerlingen ondersteunt bij de ontwikkeling van kritisch denken en helder communiceren. Op de tweede dag zal de aftrap worden gedaan door Jaap Versfelt. Jaap is de inspirerende kracht achter de stichting LeerKRACHT. Jaap legt in zijn keynote Onderwijs vernieuwen? Hoe maak je meters? Samen! uit wat je precies nodig hebt om uw onderwijs te innoveren.
Klik hier voor meer informatie over de keynotes van IPON 2016

Het Leren van Nu Pleinlerenvannu

Nieuw dit jaar binnen het programma van IPON is het Leren van Nu Plein. Het leuke van het Leren van Nu Plein is dat leerlingen vanuit het PO, VO en MBO gedurende beide beursdagen aan de slag gaan met de nieuwste leermiddelen van de uitgevers. U krijgt daarmee de unieke mogelijkheid om mee te kijken en/of vragen te stellen aan de begeleiders. Dus u haalt niet alleen maar folders op, maar u bekijkt ook met eigen ogen hoe een les vorm krijgt.

IPON StartUp Pleinstartupplein

Op het IPON StartUp Plein stellen zich de nieuwste en meeste innoverende onderwijs startups van dit moment zich aan u voor! Maar liefst 10 partijen geven dit jaar acte de présence op het StartUp Plein. De lijst met startups zullen we zo snel mogelijk aan u kenbaar maken. Het IPON StartUP plein staat onder coördinatie van Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff.

Werk aan uw eigen professionalisering register leraar

IPON is aangemeld en gevalideerd door Register Leraar. Dit betekent dat u met een bezoek aan het congresprogramma van IPON 2016 formeel werkt aan uw professionalisering. Een bezoek aan IPON 2016 staat voor een studiebelasting van 6 uur en het geeft aan dat de kwaliteit van het programma voldoet aan de eisen van het register. Tijdens uw bezoek aan IPON 2016 kunt u bij de informatiebalie uw certificaat afhalen.
Registreer u dus GRATIS voor IPON 2016