• 22 February 2024

“Mijn ambitie?” Ingrid Timmer, hoofd ICT en Functionaris Gegevensbescherming van het Christelijk Lyceum Veenendaal denkt kort na. “Dat de leerlingen die hier naar school gaan, leren hoe ze verantwoord omgaan met digitale media en ze op een juiste manier gebruiken. In alle beroepen worden digitale media gebruikt. Een schilder berekent digitaal hoeveel vierkante meter verf hij nodig heeft, een verpleegkundige moet alles vastleggen in een digitaal dossier. Verantwoord gebruik betekent ook dat ze op de hoogte zijn van de risico’s. Ze moeten weten dat niet iedere klik leidt tot een liefdesverhaal en dat er ook zoiets bestaat als phishingmails.”

Dat ‘liefdesverhaal’ of die klik is er wel tussen The Rent Company en Ingrid. “Ik vind het belangrijk goede partners om me heen te hebben en dat is de Rent Company. Het was mooi dat de mensen van Rent Company in het eerste gesprek aan ons vroegen wat de behoefte was van onze leerlingen. Ze wilden aansluiten bij wat nodig was en niet zomaar hun product verkopen. Ik heb zelf 26 jaar in de IT gewerkt en weet dus uit ervaring dat dit anders kan zijn.

“Wij willen dat iedere leerling met een digitaal device op school kan komen. We hebben met de mensen van The Rent Company gekeken naar een assortiment waarin laptops zitten met diverse specificaties maar wel dezelfde fancy uitstraling zodat leerlingen onderling niet het verschil zien. Uiteraard komt dit mede door de uniforme duurzame blauwe hoes. Het gebeurt wel eens dat ouders zich zorgen maken omdat ze niet in staat zijn om een laptop aan te schaffen. Gelukkig zijn daar regelingen voor, maar als die tekort schieten vinden we samen met The Rent Company altijd een oplossing. Het is een bedrijf met een hart.” Zie hier voor meer informatie