• 27 March 2024

Wat een fantastische IPON hebben we achter de rug! Kirsten Cuppen, Leraar van het jaar 2021, trapte de eerste dag af met haar inspirerende Keynote in de Kennis Arena. Daarna volgde de Middag-Keynote van Ben Zevenbergen, waarin hij het landschap van ethisch denken in onderwijstechnologie schetste en ethische grondslagen voor technologische benaderingen in het onderwijs voorstelde.

Onder leiding van Meester Sander verkenden panelleden Pauline Maas, Geertje Damstra, Suzan de Kleer en Roy Vathorst de wereld van digitale geletterdheid, met aandacht voor de vraag of de ontwikkeling van digitale vaardigheden kinderen stimuleert om op een nieuwe, creatieve manier gedachten, ideeën en oplossingen te uiten.

De IPON Awards 2024 werden uitgereikt tijdens de gezellige exposantenborrel, waar de feestband Midnight Specials voor een geweldige sfeer zorgde. De winnaars werden feestelijk onthuld en beslaan alle facetten van onderwijsinnovatie, beoordeeld op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs.

En op donderdag genoten we van hoogtepunten zoals de keynotes van Rens van der Vorst en Carla Haelermans. Rens van der Vorst nam ons mee op een hilarische en dynamische zoektocht naar antwoorden op vragen over onze relatie met digitale technologie. Carla Haelermans deelde haar inzichten over de diverse manieren waarop AI wordt ingezet in het onderwijs.

Tijdens de IPON konden verschillende kennissessies en workshops worden bezocht, waar verschillende thema’s binnen onderwijsinnovatie en ICT aan bod kwamen. En nu, als kers op de taart, zijn een selectie van de foto’s online te bekijken in onze mediagalerij. Bedankt aan alle sprekers, exposanten, personeel en bezoekers voor een geweldige IPON! We kijken uit naar de volgende editie.

Zie de aftermovie hier:

Bekijk alle foto’s hier in het album op de Vakbeurs IPON website