• 14 February 2024

Onderwijs vormt de toekomstige generaties en heeft daarom de verantwoordelijkheid om duurzaam denken en handelen te bevorderen. Duurzaamheid binnen IT van onderwijsinstellingen is essentieel vanwege de aanzienlijke milieu-impact van technologische infrastructuur en het groeiende belang van milieubewustzijn. Een partner vinden die dezelfde doelen voor oog heeft bevorderd kostenbesparing op lange termijn. Door te investeren in duurzame IT-infrastructuur, zoals modulaire, duurzame en laptops en apparaten die zijn gemaakt uit gerecyclede materialen kunnen onderwijsinstellingen hun milieu-impact minimaliseren en tegelijkertijd studenten inspireren tot milieubewust gedrag. Bovendien draagt duurzame IT bij aan een positieve reputatie van de instelling en bereidt het studenten voor op een toekomst waarin duurzaamheid een centrale rol speelt in alle aspecten van de samenleving.

ASUS als duurzaamheidspartner

De juiste partner kiezen bij het verduurzaamheidsproces binnen een onderwijsinstelling is van uiterst belang om de juiste keuzes te kunnen maken om zo ook de juiste hardware te kopen. ASUS educatielaptops dragen bij aan duurzaamheidsdoelen van onderwijsinstellingen door hun energie-efficiëntie, langere levensduur en milieuvriendelijke ontwerp. Deze laptops worden gebouwd met materialen die gemakkelijk te recyclen zijn en bevatten minder schadelijke stoffen, wat de ecologische impact vermindert. Door te investeren in duurzame technologieën vermindert ASU hun ecologische voetafdruk en stimuleert het milieubewustzijn onder studenten. Bovendien draagt de langere levensduur van deze laptops bij aan een vermindering van elektronisch afval en ondersteunt het de circulaire economie. Dit initiatief versterkt de positie van ASU als leider in duurzaam onderwijs en inspireert andere instellingen tot vergelijkbare acties. ASUS kijkt case-by-case naar de situatie van de klant en geeft ten alle tijden gepersonaliseerd advies over welke producten het beste bij de klant passen.

Meer weten over hoe ASUS hierbij kan helpen? Bezoek de ASUS Education stand tijdens IPON24 op Stand A36. Onze stand bemanning helpt u graag verder.