• 9 March 2023

IPON 2022 werd gisteren officieel geopend, met aansluitend de keynote van Larissa Zegveld, directeur-bestuurder van stichting Kennisnet.

Ze nam ons mee in het toekomstgericht leren, en wat we daarin voor elkaar kunnen betekenen. Met het inzetten van ICT kan de onderwijskwaliteit verbeteren en worden leerlingen en studenten voorbereid op leven, leren en werken. Op basis van het Vier in balansmodel werd er ingegaan op de uitdagingen waar we nu mee te maken hebben en stilgestaan bij initiatieven die naar meer smaken.

Discussiepanel: Onderwijsinfluencers

Op IPON 2022 betraden niemand minder dan onderwijsinfluencers Meester Stefan, Juf Ivana en Juffie Iris het hoofd podium in de Kennis Arena. Onder leiding van Roos Moggré namen we jullie mee in de wereld van onderwijs & social media. Samen keken we waar we nu staan en waar we naartoe gaan. En dat allemaal natuurlijk met een focus op onderwijsinnovatie & ICT.

De IPON Awards 2022 winaars

De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de IPON Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ICT–beheer, outsourcing en veel meer. Het vakblad VIVES besteedt het gehele jaar door aandacht aan de winnaars
van de IPON Awards. De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury heeft gisteravond de winnaars bekend gemaakt.

De winnaars van de IPON Awards 2022 zijn:

  • Innovatie van het leren PO: Het instructieboek van Meester Sander
  • Innovatie van het leren VO: GROOW Studio Tast
  • Innovatie van het leren MBO/HBO: Spraakherkenning Engels – Uitgeverij Deviant
  • Gewoon speciaal: Picoo
  • Start-up: Vrienden van het onderwijs
  • Organisatie van het leren: Hoy – Infowijs
  • Stimulering award: Nationale Onderwijs Pub Quiz